Французький математик, механік, енціклопедист Жан Лерон Д'Аламбер і його принципи

Основний зміст сторінки статті

О.В. Кувшинов
О.А. Кірієнко

Анотація

Ще з раннього дитинства Жан Лерон проявляв незвичайний розум, і коли почав ходити до школи, вчителі відмічали його великі успіхи в навчанні. Треба зазначити, що хорошу освіту він зміг здобути завдяки матеріальній допомозі свого батька, генерала Детуша, який до самої своєї смерті всіляко підтримував сина. У тринадцять років Жан Лерон вступив до Колежу Мазаріні. У Колежі Д'Аламбер опанував латинь, грецьку мову, міг читати в оригіналі Архімеда і Птоломея, мав схильність до філософії, математики, літератури, красномовства, став чудовим оратором.


 


Еще с раннего детства Жан Лерон проявлял недюжинный ум, и когда начал ходить в школу, учителя отмечали его большие успехи в учебе. Надо отметить, что хорошее образование он смог получить благодаря материальной помощи своего отца, генерала Детуша, до самой своей смерти всячески поддерживал сына. В тринадцать лет Жан Лерон поступил в колледж Мазарини. В Коллеже д'Аламбер овладел латынью, греческим языком, мог читать в оригинале Архимеда и Птолемея, имел склонность к философии, математике, литературе, красноречию, стал замечательным оратором.

Блок інформації про статтю

Номер
Розділ
Прикладна механіка
Біографії авторів

О.В. Кувшинов, НТУУ "КПІ"

ІХФ, 4 курс, група ЛП-71

О.А. Кірієнко, НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського"

ММІ, кафедра гідроаеромеханіки і механотроніки

Посилання

Литвинова Е.Ф. Даламбер, его жизнь и научная деятельность. 1891. [Електронний ресурс]: http://az.lib.ru/l/litwinowa_e_f/text_1891_dalamber.shtml

Бобкова Н.П., Бобков Д.И. Д'Аламбер и эпоха просвещения. «Наука. Релігія. Суспільство». 2011, № 2.